Aprenem a gravar el guix

Després de treballar les primeres dues jornades del taller de pessebres amb porex, regles, metres, rotuladors i cúters, el passat diumenge 7 vam canviar una mica el "xip" per començar a treballar amb un nou material: EL GUIX!

Si bé és cert que cada any les tècniques pessebrístiques se centren cada cop més en els nous materials (poliuretà, polietilè expandit, extruït...), no podem menystenir la importància que ha tingut (i encara té avui dia) el guix en el món pessebrístic. Per això, és important aprendre a dominar-lo.

Gran part de la jornada la vam passar aprenent a fer servir diverses eines com ara punxons o enformadors per gravar unes tauletes de guix que vam fer servir per practicar.   

Els joves pessebristes en plena experimentació

No obstant això, també vam aprofitar part de la tarda per seguir emmotllant noves plaques de guix. Aquest cop vam començar a elaborar plaques més complexes, ja que com que contenen portes i finestres, el motlle s'ha de preparar amb les mides i la posició exacta en què volem situar els diferents elements. 

Retallant les portes de porex
Placa de guix després de retirar els motlles de porex

I així, com qui no vol la cosa, ja només ens queden per elaborar dues plaques de guix més... De mica en mica s'omple la pica, que diuen.


Plaques de guix presentades en la seva posició corresponent


Seguirem amb més taller de pessebres la setmana que ve. Salut i pessebres!

Comentarios

Entradas populares